vineri, 29 aprilie 2011

Legile lui Zamolxe

Puterea gandului - Mooji

Un gand poate construi, poate distruge sau poate fi neutru, in functie de ceea ce fiecare alege. Fara sa ai un interes pentru un anume gand, acesta nu are putere. Sigur de asta auzim mereu ca puterea este in tine, ca alegerea este "in mana" ta.


Partea importanta nu este sa opresti gandurile, ci sa nu le mai dai energia-atentia ta sau sa dai atentie gandului care-ti convine, intuitiv, in fiecare moment.



miercuri, 27 aprilie 2011

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Floarea Vietii

   Geometria cu cercuri multe care se intersecteaza in cercul cel mare reprezinta Floarea vietii.






   Floarea Vieţii reprezintă renaşterea/transformarea fiinţei, creaţie şi manifestare, formă şi conţinut, înţelepciune şi cunoaştere, adevăr şi realitate.
Simbolul florii vieţii se regăseste în multe din culturile din întreaga lume , de asemeni in România, cu precadere în zona de nord a ţării. In acest simbol se regăsesc toate elementele constitutive ale universului. Denumirea originala este
Mer- Ka- Ba.

Mai multe despre efectul de forma gasiti aici:


Iubirea - Pleiadian Alaje

joi, 21 aprilie 2011

SIMFONIA INIMII - GHE.IOVU



Muzica lui Iovu modifica matricea ADN-ului uman, mai multe cititi aici: http://www.citynews.ro

Namaste Monasundary.

luni, 18 aprilie 2011

Schimbarea - by Dr. Wayne W. Dyer



In acest film captivant, Dr. Wayne W. Dyer exploreaza calatoria spirituala de la ambitie la sens.
Trecerea de la ego-ul puternic construit devreme in viata noastra de catre parinti şi societate - care pune accentul pe realizare şi acumulare - sunt prezentate in contrast cu o viata plina de sens, focusata pe servire şi daruire. Prin intermediul povestirilor interconectate ale unui om de afaceri avar; mama a doi copii, cautatoare a expresiei ei in lume şi a unui director care incearca sa-si promoveze numele - acest film ne inspira si deasemeni, ne invata cum sa cream un sens si un scop in viata.


Filmul poate fi vizualizat aici:




Draga femeie...



Te invit astăzi să priveşti şi să accepţi cu umilinţă şi smerenie acest elogiu adus de bărbaţi esenţei feminine. Şi te invit să-ţi ceri şi tu iertare masculinului, pentru daunele inconştiente pe care le-ai adus esenţei masculine. Apoi, vom putea fi liberi să pornim împreună, barbat şi femeie, pe un nou drum.

Stam inaintea ta astazi ca niste barbati care si-au luat angajamentul sa devina mai constienti, in toate privintele. Simtim dragoste profunda si un mare respect si venerare fata de darurile femininului. De asemenea, simtim un mare regret fata de actiunile distructive ale inconstientului masculin, in trecut si in prezent. Vrem sa ne cerem iertare fata de aceste actiuni, astfel incat sa putem merge inainte impreuna, intr-o era noua a co-creatiei. 

Pe masura ce devin mai constient, imi dau seama mai mult de jocul energiei masculine si feminine in mine, in tine si in tot ce inseamna viata.  Stiu ca toti avem acces la intregul spectru al acestor energii. Sunt constient de asemenea si de dimensiunea dincolo de orice dualitate, liberi si deschisi ca cerul.

Ma angajez sa detin si sa pazesc masculinitatea care onoreaza si celebreaza egalitatea dintre noi. Stiu ca, pentru a te onora cu adevarat ca pe o femeie multidimensionala, trebuie sa fiu pe deplin prezent cu mine insumi si sa-mi iau in stapanire darurile pe care le am de impartit cu tine.

Putem crea miracole impreuna… hranindu-ne unul pe celalalt, la modul constient, tratandu-ne cu respect si venerand divinitatea exprimata prin energia masculina si feminina.

Ca barbati, relatiile noastre cu femininul au fost adesea inconstiente. Imi pare rau ca femeile si energia feminina au fost subjugate si reprimate atat de mult timp. De-a lungul istoriei, barbatii te-au violat si  te-au abuzat, te-au ars, ti-au cumparat si ti-au vandut trupul pentru placeri sexuale, te-au fortat sa-ti ascunzi fata si chiar ti-au taiat organele sexuale.

Poate ca eu nu am facut aceste lucruri in mod direct, dar sunt constient de forta inconstienta a psihicului masculin, care a cautat sa domine femininul. Multi din barbatii care te-au oprimat si abuzat nu mai sunt in viata acum. Iar dintre cei care traiesc, multi nu sunt in stare sa-si ceara scuze pentru ca au ramas inchisi in inchisoarea furiei, fricii si rusinii.

In numele sexului masculin, imi cer iertare pentru actiunile noastre inconstiente, atunci cand am fost furiosi, suparati si cand am dat frau liber fortelor distructive ale psihicului nostru. Aleg sa nu imi mai aduc contributia la aceste forte si sa nu mai fiu condus de ele in viata mea.

Iti ofer aceste scuze, cu speranta ca vom putea sa pornim pe un nou drum al co-crearii.

Sunt constient de faptul ca religiile din ultimele cateva mii de ani au fost fondate si propovaduite de barbati. Am actionat adesea ca si cum am fi avut ultimul cuvant in privinta lui Dumnezeu si a vietii spirituale. Si credeam ca masculinul are ceva special in privinta acestor lucruri. Ca rezultat, am suprimat spiritualitatea simtita cu inima, inclusiva si bazata pe conexiune.

Ma angajez acum sa onorez spiritualitatea divinului feminin. Onorez conexiunea ta profunda cu Pamantul. Relatia noastra cu Planeta si cu resursele sale a fost adesea motivata de competitie, achizitie si dominare. Am crezut in mod gresit ca expansiunea ne va proteja, dar in acest proces am incalcat sfintenia pamantului si am deranjat ritmurile sale naturale.

Ma angajez sa ascult simturile tale intuitive care ne spun cum sa vindecam planeta si cum sa o facem sa infloreasca. Iti onorez intuitia si capacitatea ta profunda de a simti. Ca barbati, am devalorizat sentimentele si intuitia, in favoarea unei perspective dominate de date si logica. Aceasta parea sa fie necesar pentru a duce umanitatea dincolo de animalism si superstitie. Dar in acest proces, am pierdut mult din esenta vietii.

Ma angajez sa respect arta simtitului, a intuitiei si intelepciunea inimii feminine. Astfel incat, impreuna sa ajungem la o perspectiva echilibrata asupra vietii, care onoreaza si include toata intelepciunea.

Onorez frumusetea si integritatea corpului tau. Cand ne onoram unul pe celalalt prin corpurile noastre, prin constientizare si devotament, nu exista granite pentru dragostea pe care o putem genera.

Imi pare rau ca barbatii ti-au folosit frumusetea ca pe o forma de comert, in prostitutie si pornografie. Ne-a lipsit adesea abilitatea de a cere elegant intimitatea, sau de a accepta un refuz. Imi exprim dezaprobarea impotriva oricarei forme de comercializare fortata a frumusetii feminine si respect faptul ca trupul tau iti apartine.

Iti onorez capacitatea de gasi rezolvari pasnice ale conflictelor, abilitatea de a-ti cere iertare si de a ierta frumos.

Noi, barbatii, am generat razboaie nesfarsite prin neintelegerile noastre si, in numele salvarii pamantului si a protejarii familiei noastre, am devenit dependenti de lupta in sine.
Prin contrast, nu gasim invazii sau razboaie pornite de femei. Imi cer scuze ca te-am tarat in aceste razboaie. Violuri, crime, inimi frante si familii distruse…
Iti imbratisam intelepciunea in crearea unei lumi in care ne putem intelege unii cu altii, fara sa apelam la distrugere.

Iti onorez capacitatea de a-ti asculta corpul tau si nevoile lui de hrana, odihna si distractie. Iti onorez capacitatea de a acorda atentie catre ce este aici, acum. Ca barbati, preocuparea noastra catre scop si rezultat adesea ne epuizeaza si ne face indisponibili pentru relatie. Stim ca noi te-am tarat si pe tine in acest dezechilibru, dupa ce te-am frustrat de dorul tau de a ne conecta unul cu celalalt. 

Iti onorez intelepciunea de a mentine echilibru in corpurile noastre.

Iti onorez simtul compasiunii si al dreptatii. Oamenii au dominat in functii de judecatori si in politie, in inchisori si su stabilit principiile de pedeapsa. Vreau sa iti urez bun venit in a aduce inima ta in sistemul de justitie.

Stiu si ca economia globala a fost dominata de masculinul inconstient si am trait in spiritul lipsei si al lacomiei. Ca rezultat, multi au ajuns saraci si neputinciosi. Cu simtul tau natural al hranirii si abundentei, stiu ca putem sa lucram impreuna sa cream o economie mai calda.

Scuzandu-ne pentru ranile pe care ti le-am cauzat, constientizez ca si eu si fratii mei ne-am simtit raniti de mamele noastre, surorile noastre, partenerele noastre. Sunt dispus sa simt toata acea durere si sa o las sa plece. Te iert pentru toate modurile in care ai actionat inconstient si ma iert pe mine si pe ai mei pentru somnul nostru de veghe. De astazi, mergem inainte si iti tratam inima ca pe un templu sacru si ma angajez sa onorez femininul din mine si din tine si relatia noastra cu viata.

Stiu ca, iertand trecutul si unindu-ne mainile in prezent, putem crea o sinergie a puterilor noastre. 
Impreuna, nu e nimic ce nu putem face. Impreuna, putem face miracole. 

duminică, 17 aprilie 2011

Vipassana - Arta de a trai

Vipassana este una dintre cele mai vechi tehnici de meditatie din India. Intr-o perioada in care era de mult timp uitata, ea a fost redescoperita, acum 25 de secole, de Gautama Buddha. Vipassana inseamna “a vedea lucrurile asa cum sunt in realitate”. Este un proces de purificare personala prin observare interioara. La inceput se observa propria respiratie naturala, in scopul concentrarii atentiei. Cu ajutorul acestei atentii foarte ascutite se incepe observarea naturii schimbatoare a corpului si spiritului, a adevarurilor universale: al impermanentei, al suferintei si non-eului. Tocmai aceasta constientizare, prin intermediul experientei directe, constituie procesul de purificare. Calea, in ansamblul ei (Dhamma- in limba pali), este un remediu universal pentru probleme universale si nu reprezinta o religie sau o secta. Fiecare poate sa practice in mod liber, fara distinctie de rasa sau religie, oriunde si in orice moment, iar rezultatul se va dovedi salutar pentru toti.

marți, 12 aprilie 2011

miercuri, 6 aprilie 2011

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Mai presus de mine - Beyond me


Mai presus de mine[sub] from Anti Iluzii on Vimeo.


Un documentar ce pune în dezbatere reîncarnarea şi purificarea spirituală prin meditaţie, combate teoria darwinistă a evoluţiei şi critică incapacitatea psihiatriei materialiste de a rezolva problemele spirituale umane. În plus, aminteşte de opera renumitului dr. Ian Stevenson, ca demonstraţie ştiinţifică a reîncarnării. Memoriile spontane ale unui copil din viaţa trecută pot fi investigate utilizând protocoale ştiinţifice foarte stricte şi, ca atare, dificil de combătut. Se colectează metodic declaraţiile copilului privind viaţa anterioară, apoi se identifică persoana decedată despre care vorbeşte copilul şi se verifică faptele care se potrivesc cu amintirile copilului. Procedând astfel, dr. Stevenson a reuşit chiar să identifice semne din naştere sau defecte congenitale ce corespundeau cu răni sau cicatrice ale decedatului, toate certificate prin înregistrări medicale. După cum spune un savant în film, numai un om iraţional ar putea respinge asemenea dovezi incontestabile. Este prezentat şi un caz foarte recent al unui copil cu amintiri vii ale penultimei vieţi şi morţi.

"Mai presus de mine - Reîncarnare şi purificare spirituală"